ICONOS FINALES-TRAZADOS

Botón

Protecció de dades

Està permès utilitzar la informació del Butlletí Oficial de la Propietat Industrial amb finalitats de promoció comercial?

Protecció de dades

Es reclama davant l'Agència Espanyola de Protecció de Dades (AEPD) haver rebut publicitat postal d'una entitat amb la qual no ha mantingut relació comercial o ha contactat prèviament.

Les dades utilitzades per aquesta entitat en la comunicació provenen del Butlletí Oficial de la Propietat Industrial (BOPI), ja que tota la informació tècnica inclosa es troba en els anuncis i continguts de l'esmentada font.

El reclamant sosté que ha de prevaler el dret fonamental a la protecció de les dades personals de l'interessat que voluntàriament no les ha fet públiques, sinó perquè una llei exigeix aquesta publicació en aquest butlletí en cas que hi ha tercers interessats a oposar-se a la sol·licitud o el registre d'una marca.

L'entitat en qüestió al·lega que obté aquesta informació del Butlletí Oficial de la Propietat Industrial (BOPI), que és d'accés públic.

 L'AEPD adverteix que les dades personals en qüestió van ser publicades per un mandat legal en aquest butlletí i no perquè el reclamant decidís voluntàriament fer públiques i accessibles al públic en general les seves dades personals.

S'han utilitzat d'una manera que s'aparta de la finalitat legalment establerta, que és permetre que altres interessats en l'atorgament, concessió o denegació, etc., de drets de propietat industrial s'oposin si ho consideren oportú, i no que una entitat mercantil ofereixi els seus serveis mitjançant una carta postal informativa.

El tractament no era previsible per al reclamant i el fet que el reclamant no hagi exercit prèviament o posteriorment el dret a la supressió de les dades personals del reclamant no pot ser acceptat com a motiu d'exempció de responsabilitat, ja que aquesta entitat no hauria d'haver tractat aquestes dades personals adreçades al reclamant com a particular, no com a apoderat d'empreses (la carta contenia el nom, cognoms i adreça del reclamant). En cap moment s'esmenta el càrrec que exerceix en les empreses en les quals és apoderat ni el nom d'aquestes.

S'acorda iniciar un procediment sancionador per aquests fets, que podrien constituir una infracció sancionable amb una forta multa, que es pot ajustar en funció de les circumstàncies del cas.

Els nostres advocats estan a la vostra disposició per defensar els vostres drets davant accions contràries a la normativa de protecció de dades personals per les quals us sentiu perjudicats.

Newsletter d'actualitat

Protecció de dades personals.


Responsable del tractament: FIN2GO SLU,
,

La finalitat del tractament de les seves dades és enviar-li comunicacions informatives i comercials, a partir del seu consentiment, que ens facilita en aportar les seves dades (article 6.1.a, RGPD).
Vostè pot fer valer els següents drets sobre les seves dades:

  • Dret d'informació, d'accés, de rectificació, d'oposició, de supressió ("a l'oblit"), de limitació del
    tractament, de portabilitat, de no ser objecte de decisions individuals automatitzades.
  • Recuerde que ejercitar sus derechos es gratuito. También puede usted presentar una reclamación ante la
    autoridad de control.

Puede usted acceder al aviso legal y a la información completa aqui


Feu lliscar per activar el botó