ICONOS FINALES-TRAZADOS

Botón

Renúncia a l'herència

Verifiqueu com està redactat el vostre testament.

Renúncia a l'herència

De vegades un hereu pot plantejar-se la renúncia a l'herència que li correspon perquè siguin els seus propis fills –néts del causant– els que rebin els béns corresponents (per exemple, perquè ja té un patrimoni important i no necessita els béns que li corresponen en la successió). En aquests casos:

  • Si renuncia a favor de persones determinades (els seus fills), es considera que hi ha dues transmissions: una primera entre el causant i ell mateix (per la qual Hisenda exigirà l'Impost sobre Successions), i una altra entre ell i els seus fills (com si el renunciant donés els béns als seus fills després d'heretar-los). Per tant, aquesta manera de renunciar pot tenir costos fiscals importants.
  • Si renuncia de forma pura i simple, en canvi, es considera que ja deixa de ser hereu, i els seus fills passaran a ser els nous hereus de l'avi. Per tant, hi haurà una única transmissió, i el cost fiscal no es duplicarà.

No obstant això, perquè aquesta renúncia pura i simple tingui els efectes indicats és important que hi hagi testament i que aquest indiqui que, en cas de renúncia, es produeix la substitució vulgar a favor dels descendents del renunciant per tota la part que li correspongui. Si no existeix aquesta clàusula, podria passar que fossin els restants hereus (els germans del renunciant, per exemple) els que es beneficiessin de la part renunciada, i no els néts.

 

Els nostres professionals analitzaran la vostra situació patrimonial i familiar i us proposaran les alternatives fiscals més favorables a l'hora de transmetre el vostre patrimoni per herència o donació.

Newsletter d'actualitat

Protecció de dades personals.


Responsable del tractament: FIN2GO SLU,
,

La finalitat del tractament de les seves dades és enviar-li comunicacions informatives i comercials, a partir del seu consentiment, que ens facilita en aportar les seves dades (article 6.1.a, RGPD).
Vostè pot fer valer els següents drets sobre les seves dades:

  • Dret d'informació, d'accés, de rectificació, d'oposició, de supressió ("a l'oblit"), de limitació del
    tractament, de portabilitat, de no ser objecte de decisions individuals automatitzades.
  • Recuerde que ejercitar sus derechos es gratuito. También puede usted presentar una reclamación ante la
    autoridad de control.

Puede usted acceder al aviso legal y a la información completa aqui


Feu lliscar per activar el botó